Muntii Apuseni

Muntii Apuseni – Cazare in Muntii Apuseni

Muntii Apuseni este una din cele mai interesante zone turistice din Romania. Zona este remarcata prin relieful carstic, peisajele minunate, nenumarate pesteri (Pestera Ursilor, Pestera Meziad), chei (Cheile Turzii) doline, ghetari, avene, rauri, lacuri (Lacul Lesu, Lacul Dragan) lacuri subterane si cascade. Altitudinile nu depasesc 2000 m, varful cel mai inalt fiind 1849 Varful Cucurbata Mare.

Masivele muntoase pornesc radial, si intra in contact direct cu Campia de Vest, prin depresiunile: Beius, Zarand, Vad, Borod care sunt zone bine populate. Datorita florei si faunei specifice, Muntii Apuseni este o rezervatie naturala. Pe langa relieful carstic deosebit (Padis, Stana de Vale, Cetatile Ponorului, Complexul Carstic Scarisoara, Ghetarul Focul Viu etc.) in Muntii Apuseni un obiectiv renumit este Muzeul Aurului de la Brad unde gasim o bogata colectie de pepite dar si de unelte traditionale care au fost folosite pentru extragerea aurului.

Locuitorii zonei sunt motii, care sunt oameni rabdatori, tacuti, renumiti de ospitalitatea lor si de caracterul lor plin de curaj si de credinte. Aceste oameni deosebiti mai sunt cunoscuti si dupa obiectele lor de uz gospodaresc din lemn, care sunt confectionate de mai multe generatii, dintre care cele mai cunoscute sunt ciuberele si donitele de lemn.

Tara Motilor din Muntii Apuseni merita o vizita, cei care au venit o data, au mai revenit aproape in fiecare an, pentru ca este o destinatie de vis a turistilor. Valea Aries, Varful Bihor, Complexul Carstic Scarisoara, Platoul carstic Padis, Zona Stana de Vale, Zona Meziad, Defileul Crisului Repede sunt doar cateva atractii care ofera clipe de neuitat. Varietatea si bogatia peisajelor, a rutelor turistice pline de aventuri, si a mai multor legende (legenda despre Targul de Fete) surprind pe toti turistii care cred ca au ajuns intr-o lume de vis.

Muntii Apuseni este locul ideal pentru cei care sunt fascinati de fenomenele minunate ale naturii. Exista mai multe pensiuni in Apuseni, in care oaspetii se pot odihni dupa o lunga plimbare in natura. In aceste pensiuni de munte pot savura mancaruri traditionale. Pensiunea Lucian din Remeti ofera cazare in Apuseni si va da posibilitatea descoperirii obiectivelor turistice din Apuseni si Stana de Vale.

valea iadului
valea iadului