Atractii turistice
Lacul Lesu
Situat la 20 km de la drumul E60, lacul de acumulare Lesu a fost dat in folosinta in anul 1973. Are o suprafata de 148 hectare si volumul de apa ce se poate retine in spatele barajului este de 28,3 milioane m3. Apa lacului alimenteaza hidrocentrala Lesu, care s-a dat in folosinta cu patru ani mai tarziu, in anul 1977. Coada Lacului, a devenit din ce in ce mai populata, astfel s-a format un adevarat sat de vacanta, unde preturile terenurilor cresc de la an la an. Drumul forestier care trece pe langa lac ajunge pana la Cabana Stana de Vale. Astfel Lacul Lesu a devenit o poarta catre Muntii Bihor-Vladeasa.
Lacul Dragan
Lacul de acumulare Dragan se afla la 25 de km de la drumul E60 daca se intra de la Bucea si la 20 km daca se intra intre Ciucea si Poieni. Barajul din beton, in arc a fost terminat in 1987, are o inaltime de 120 m, iar lungimea coronamentului este de 424 m. Lacul Dragan in conditii optime are o suprafata de 292 de hectare si 112 milioane m3 de apa. Apa lacului se foloseste pentru producerea de energie electrica, pentru atenuarea viiturilor, si pentru irigatii. Drumul forestier de pe langa lacul de acumulare Dragan ajunge la celalalt drum din Valea Iadului la Remeti. De acolo se poate continua drumul spre Stana de Vale, iar pentru iubitorii drumetiilor drumul este deschis pentru traseele din Bihor-Vladeasa. In zona lacului drumetii sunt intampinati de un peisaj pitoresc, plin de liniste si pace.
Stana de Vale

Stana de Vale este o statiune climatica permanenta de interes national, situata in masivul Vladeasa la 25 km de Beius. Altitudine: 1102m.

Factorii terapeutici ai statiunii sunt: clima alpina, presiunea atmosferica scazuta, radiatiile ultraviolete intense si ionizarea puternica a aerului.

Statiunea Stana de Vale este un important punct de pornire in numeroase trasee turistice. In Stana de Vale se poate ajunge pe drumul asfaltat Budureasa - Stana de Vale sau dinspre lacul Lesu pe Valea Iadului (drum neasfaltat). In afara de casute si camping care functioneaza pe perioada verii, in statiunea Stana de Vale turistii mai pot gasi cazare la hotelul Iadolina.

In imprejurimi se pot admira cascada Saritoarea ledutului, cascada Moara Dracului, pestera Focul Viu, Cetatile Radesei, pestera Meziad, Cetatile Ponorului, Valea Galbenei etc. Se poate ajunge de fapt in toate punctele de splendoare ale Apusenilor.

Pensiuni Munte, Cazare in Muntii Apuseni, Pensiuni Apuseni, Cazare Stana de Vale, Cazare Remeti

atractii turistice
atractii turistice
atractii turistice