Látványosságok
Lesi - tó
Az E60 – as úttól 20 km-re található Lesi gyűjtőtó 1973 – ban volt átadva. Területe 148 hektár és az a víztömeg amit összegyűjt 28, 3 millió m3. A tó vize a Lesi Vízerőművet látja el, amelyet négy évvel kesőbb adtak át, 1997-ben. A tó végének a területe, egyre lakotabbá vált, így egy igazi vakációs falu jött létre, ahol a területek árai évről – évre nőnek. Az erdőút amely a tó mellett halad el egészen Biharfüredig elvisz, ezáltal a Lesi – tó egy igazi kapu lett a Bihar – Vlegyásza hegyekhez.
Dragán – tó
A Dragán gyűjtőtó 25 km-re található az E60-as úttól amennyiben a Királyhágó felől közelítjük meg. A betonból készült gátnak az íve 1987 - ben készült el és 120 méter magas, a "coronament" pedig 424 m. A Dragán – tó optimális körülmények között 297 hektár területű és 112 millió m3. A tó vizét elektromos áram termelésére és locsolásra használják. A tó melletti erdőút a Jád – völgyéhez vezető úthoz kapcsolódik amely Jádremetére vezet. Innen lehet folytatni az utat Biharfüredre illetve a hegyes tájakra is. A turistautakon haladók festői tájakat láthatnak és élvezhetik a természet meghitt csöndjét és nyugalmát.
Biharfüred

Biharfüred "turistaparadicsoma" egész évben nagyérdeklődésnek örvend, hiszen az ország minden tájáról ide csalja a látogatókat. A Vlegyásza hegységben helyezkedik el, 25 km-re Belényestől. Magassága 1102 m.

Az üdülőhely terápiás tényezői közül megemlíthetjük: alpesi éghajlat, alacsony légnyomás, intenzív ultraibolya sugárzás, a levegő magas ionizációja.

Biharfüred nagyon fontos kiindulópontja számos turistaútnak. A kempingházak mellett a Lucian Panzióban is meg lehet szállni a túrázni vágyóknak. A környéken meg lehet csodálni Jadolina – vízesését, az Ördögmalom vízesést, az Élő Tűz jégbarlangot, az Aragyásza - barlangot, a Mézgedi Cseppkőbarlangot, a Csodavárat, stb vagyis szinte minden látványossághoz el lehet jutni innen ami az Erdélyi – Középhegységben van.

atractii turistice
atractii turistice
atractii turistice